Direktlänk till inlägg 4 juni 2013
Ja :-) jag fick ett lite bakhjärnsläpp nu så här på kvällskvisten .Jag bakade 3 sorters kakor Banankaka chokladbollar och schackrutor Banankaka receptet : 2 st stora övermogna bananer
50 gram smör
2 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel. GÖR SÅ HÄR
1. Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst. Blanda mjöl, bakpluver, vaniljsocker & kanel, rör ner i smeten.
2. Tillsätt matfett & mosade bananer, häll i mjölken. Smörj en rund form & bröa den med havregryn. Häll i smeten & grädda 40 - 50 min 175 grader. CHOKLADBOLLAR... 250 gram margarin
2,5 dl socker
7,5 dl havregryn
1 msk kakao
0,5 dl vaniljsocker
0,5 dl kaffe
1 dl cocos GÖR SÅ HÄR.....
1. Vispa ihop margarin och socker med elvisp så det blir fluffigt. blanda sedan ner de övriga ingredienserna och vispa med elvispen. Rulla till önskad storlek och rulla bollen sen i cocos SCHACKRUTOR....
4½ dl vetemjöl
½ dl finkornigt strösocker eller 1 dl florsocker
200 g smör
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj. GÖR SÅ HÄR....
Arbeta samman vetemjöl, socker och smör till en deg med fingrarna.
Dela degen i två lika stora delar och blanda i 2 msk kakao i den ena och 2 tsk vaniljsocker i den andra delen.
Dela degarna i 4 bitar som rullas till längder. Platta till med fingararna.Skär kakorna i 4 mm tjocka skivor som läggs på plåt med bakpapper.
Grädda schackrutorna mitt i ugnen i 175° i ca 8 minuter.
Lägg en ljus och en mörk längd vid sidan av varandra och lägg en ljus och en mörk ovanpå.
Vill man så kan man bygga flera rader, antingen bredare eller på höjden.
Skär kakorna i 4 mm tjocka skivor som läggs på plåt med bakpapper.
Grädda schackrutorna mitt i ugnen i 175° i ca 8 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 |
26 |
27 | 28 | 29 | 30 | |||
|